Saturday, July 18, 2009

KENA LABEL

Dalam keadaan yang turun naik ini lebih baik entri kali ini lebih santai dan tidak serius.Kalau serius jek tak best jugak.Nabi sendiri ada berpesan hati yang terus dibebani dengan kerja akan menjadi buta tanpa sedikit gurau senda. Jadi di sini ada 30 soalan yang perlu dijawab oleh aku untuk chill out korang semua.Diambil dari tag cikgu klcitizen dan puan zai =)

1Bekas kekasih saya:
-Bintang sinetron Bawang Merah Bawang Putih.Pastu dah xfemes dah sebab jadi penjual bakso.Sekarang ni dah jadi hantu suster ngesot.

2.Saya sedang mendengar:
-Lagu Aku skandal.

3.Mungkin saya patut:
-Balik JB.Dah lama xrasa teh tarik ibu

4.Saya suka:
-Duduk sorang2 dan mula fikir itu ini.Best woh cuba try komfem addict

5.Sahabat baik saya:
-Sedang outing sekarang.Dengan siapa yang tu kena tanya dia haha

6.Saya tak faham:
-Kenapa saya bukan perdana menteri sekarang.Diskriminasi umur =p

7.Saya kehilangan:
-Masa kerana buat soalan ni haha

8. Ramai yang kata:
-Saya kurus sebab xmakan banyak.Kalau korang kena belanja aku makan komfem menyesal sampai mati.

9.Makna nama:
-Happy go lucky.Nak tahu lebih lanjut gi beli buku 'Nama-nama bayi dalam Islam'

10.Cinta itu adalah:
-Selepas kahwin ( serius kejap)

11.Di satu tempat seseorang sedang:
-Menghadap laptop dan membaca blog ini (jawapan psiko)

12.Saya akan cuba:
-Makan ikan dan sayur dengan lebih banyak selepas ini.

13.Ayat selamanya membawa maksud:
-Macam statik jek.Tak best.Tak ade cabaran.

14.Telefon bimbit saya:
-Sudah dua tahun digunakan dan layak untuk dicampak ke laut haha

15.Bila terjaga dari tidur:
-Jam loceng sudah tidak berbunyi lagi

16. Saya paling meluat bila:
-Faktor luaran dijadikan alasan untuk batalkan sesuatu perkara dan cakap banyak tapi tak buat kerja.

17.Pesta adalah:
-Dapat makan dan minum free.

18.Haiwan yang paling comel:
-Hamster dan anak rimau

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan:
-Time kecik2 sebab orang bila tengok gambar masa kecik mesti cakap 'comelnye dia'.

20.Hari ini:
-Hari Sabtu.Hari yang paling malas untuk saya buat apa2.

21.Malam ini saya akan:
-Menonton P/S I love You dan drama 24.

22.Esok saya akan:
-Ada kelas pukul 2. Kelas Bel miss izzati(best wooh haha)

23.Saya betul-betul inginkan:
-Kenderaan untuk balik ke JB sekarang.

24.Ketika melihat wajah di cermin pagi ini:
-Muka x mandi biasalah paham2 sendiri sudah

25.Pusat beli-belah atau arked permainan:
-MPH,Popular,Kinokuniya dan Jusco

26.Makanan barat atau Jepun:
-Dining Malinja ada makanan Melayu je

27.Bilik yang terang atau gelap:
-Dah ngantok tido je

28.Makanan segera:
-Cepat siap dan cepat habis

29.Ayat terakhir yang anda anda katakan pada seseorang:
-Ingatlah nama aku selepas kematianku nanti(erk tragis la plak)

30.Siapa yang anda mahu tag:
-Korang yang sedang membaca blog ni sekarang.Ye tahu korang tengah baca dah tu jangan buat2 lupa bagi komen hohoho.

*Tak cukup?Nak lagi? Bagila tag banyak2 nanti aku buat lagi yek haha

10 comments:

  1. no. 11 mmg psiko giler but i likeee... =)
    no. 26 membuatkan akue teringin nak makan japanese food tp bank dh overdraft!!hahaa

    ReplyDelete
  2. Makanan Melayu..ni kira melayu habis lah...haha

    ReplyDelete
  3. hoho..bkn jumaat ke hari ni..:-p
    mst la sb2..bt lwk bleh..
    phone 2 bru 2 taun z..tggu la shgga ianya btol2 lyk d'cmpk..
    teh tarik?..sabo..lg bbrpa jam je nk blk..ikt jam lmbt sgt..lg bpe ari je nk blk..
    n myb 10 taun akn dtg..
    z myb akn jd pm..(diskriminasi yg positif)..last but not least..
    best la mnghdp laptop n bc blog ini (blog z)!!

    ReplyDelete
  4. pa'man, baksonya mana?
    hp pakai 2tahun nk buang laut??? simpan dlm almari buat koleksi brg antik... hehe..
    brape star bg kat p/s i love u??
    z, nk mintak tlg, sudi x??

    ReplyDelete
  5. 15.Bila terjaga dari tidur:
    -Jam loceng sudah tidak berbunyi lagi

    ini bes! soalan2 dia best lah!

    ReplyDelete
  6. p/s i love you is the best movie ever.
    ;))

    ReplyDelete
  7. 19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan:
    -Time kecik2 sebab orang bila tengok gambar masa kecik mesti cakap 'comelnye dia'.

    ~sampai sekarang pun org ckp cam tu, haha...~

    ReplyDelete
  8. haa..ringan sikit kepala otak tu kan..sbb dah bagi jawapan..apapun thanks sbb layan gak akak nyer TAG hehehe..maybe next time kena lagi kot..byk soalan cepu mas nak bagi nie..hehe

    ReplyDelete
  9. wahaha.

    klkar la la entri z kali nie. bgus la kpala tgh ponin ni nk wat asainmeny yg mana 1///

    hrp after dis ad kg entri cam nie,, chaiyok2.

    ReplyDelete

hak berfikir dan bersuara anda akan dilindungi. Terima kasih :)