Sunday, May 2, 2010

LELAKI BESI

1. Aku pun tak tahu kenapa aku boleh duduk kat wayang untuk menonton citer lelaki besi atau dalam sebutan inggerisnya Iron-Man. Walaupun aku tak tengok yang first tapi takdela susah sangat nak faham yang sekuel dia sebab plot dia agak berlainan.

2. It's a good film. Menunjukkan betapa AS sudah pun menjangkaui cara pemikiran dunia untuk merekabentuk tentera berteknologi tinggi tanpa perlu mengorbankan nyawa tentera-tenteranya lagi. Tujuan mereka yang 'suci' yakni defend for a peace ditukar menjadi satu alat yang merbahaya kepada dunia bahkan kepada diri mereka sendiri.

3. Melihat teknologi mereka yang sangat superb dan dahsyat membuatkan aku kagum dengan perkembangan sains&teknologi dalam dunia kini.Inilah faktor 'wow' untuk filem2 fiksyen begini. Tiba-tiba terlintas dalam fikiran aku satu benda.

4. Betapa bosannya undang-undang.

5. I don't know what the 'wow' factor for legal movie. Maybe the best element in law is that ''there is nothing right and wrong. It's about convince'' and sometimes you feel difficult to determine who is the angel or devil.

6.But yeah, not so wow like the scientific film. Unfortunately...

4 comments:

  1. give me any law movies that involves one good debate and i'll be hook!!

    ReplyDelete
  2. dah tgk..
    tp x suke sgt..
    bosan sgt pada awal2 part...

    ReplyDelete
  3. sokong afif, any legal movies?

    ReplyDelete

hak berfikir dan bersuara anda akan dilindungi. Terima kasih :)